Hotellet Mer

Et historisk tilbakeblikk

Den store mursteinsbygningen som i dag rommer det meste av Fredriksten Hotell omtales ofte som Kaserna. Byggingen av Kaserna ble påbegynt i 1939, etter tegninger av Arnstein Arneberg. I 1940 fullførte tyskerne byggingen, etter å ha inntatt Fredriksten festning.

Militær forskole og gymnas

Etter krigen ble bygningen tatt i bruk som kaserne for elever til militær utdanning. Førkrigstidens underoffiserskole og militære forskole kom begge i gang igjen i 1946. I 1947 vedtok Stortinget å etablere et Forsvarets gymnas på Fredriksten. Undervisningen på den militære forskolen og gymnaset fortsatte parallelt frem til 1969. I 1970 avla det siste kullet realskoleeksamen og gymnaset ble avviklet i 1982.

Hærens/Forsvarets forvaltningsskole

Til gjengjeld ble Hærens forvaltningsskole flyttet til Fredriksten festning i 1983. Forvaltningsskolene for de tre våpengrener ble så slått sammen til Forsvarets forvaltningsskole, og skolens utdanningsavdeling lå på Fredriksten fram til høsten 2005. Det store bygget ble benyttet som kaserne for elevene/studentene i hele denne perioden fra krigen og til nedleggelsen i 2005.

Vandrerhjem og konferansesenter, del 1

Sommeren 2007 inngikk et privat selskap en avtale med Forsvarsbygg om leie av Kaserna og den nedlagte forvaltningsskolens administrasjonsbygg. Hensikten var å drive hotell, konferanse- og selskapslokale samt kontorutleie. Leieforholdet ble avsluttet høsten 2009.

Vandrerhjem og konferansesenter, del 2

En ny eier overtok driften av lokalene fra 2009. Den gamle kasernebygningen huset så Halden Vandrerhjem – Kaserna, spisesal, bar og kjøkken, cateringvirksomhet og utstrakt konferanse- og selskapsvirksomhet. Administrasjonsbygningens inneholdt resepsjon, møterom, konferansefasiliteter og kontorutleie.

Fredriksten Hotell

I 2013 overtok Fredriksten Hotell driften. Det er blitt investert flere titalls millioner i å totalrehabilitere det gamle kasernebygget. Sommeren 2014 fullføres arbeidet, og Fredriksten Hotell innvies som et topp moderne hotell med 57 helt nye rom og nye fellesområder.

 

Les mer om Fredriksten Festnings historie her.

Visste du at Fredriksten var beleiret 14 dager i 1814?

Danmark måtte avgi Norge til Sverige januar 1814. Norge motsatte seg dette, og laget sin nye grunnlov. Sverige svarte på dette ved å invadere Norge i slutten av juli. I vel 14 dager var Fredriksten under beleiring og bombardement, men ga ikke opp!

14. august ble det inngått en fredsavtale i Moss, og 15. august stoppet kampene.

Konferanse eller selskap?

Fredriksten Hotell er et perfekt valg for ditt firmaarrangement eller familieselskap.

Send oss en forespørsel ›

Booking av rom

På Fredriksten Hotell kan du velge mellom enkle og doble rom, rom med dobbeltseng og suite.

Sjekk tilgjengelighet og pris ›

Umbraco CMS fra MarkedsPartner